Η Περιοδοντική Θεραπεία συνεπάγεται ότι θα χρειαστώ χειρουργείο;

 

Μερικοί ασθενείς νομίζουν ότι η «παραδοσιακή περιοδοντική θεραπεία» είναι χειρουργική επέμβαση. Στην πραγματικότητα η περιοδοντική υγεία θα πρέπει να επιτυγχάνεται με το λιγότερο παρεμβατικό αλλά ταυτόχρονα και τον πιο ωφέλιμο, για τον ασθενή, τρόπο. Αυτό συχνά πραγματοποιείται μέσω μη-χειρουργικών θεραπειών.

 

Χειρουργική Θεραπεία της Περιοδοντικής Νόσου


Αν μετά την ολοκλήρωση της συντηρητικής θεραπείας, ο περιοδοντολόγος σας προτείνει χειρουργική αντιμετώπιση των βλαβών της περιοδοντικής νόσου είναι αναμενόμενο να έχετε ορισμένες απορίες. Είναι σημαντικό να απαντηθούν οι ερωτήσεις σας πριν την οποιαδήποτε επέμβαση, έτσι ώστε να γνωρίζετε ακριβώς τι θα ακολουθήσει και να μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τις τεχνικές που σας προτείνει ο γιατρός σας για την αποκατάσταση της στοματικής σας υγείας αλλά και του χαμόγελού σας.

 

 

 

 

 

Γιατί χρειάζομαι χειρουργική του Περιοδοντίου;

Είναι πιθανό η φάση ελέγχου της φλεγμονής με την βοήθεια των ριζικών αποξέσεων και των άλλων μέσων που προαναφέρθηκαν, να μην επαρκεί για να φέρει τους ιστούς που περιβάλλουν τα δόντια σε κατάσταση υγείας. Τότε ο περιοδοντολόγος μπορεί να προτείνει κάποια χειρουργική τεχνική για την αποκατάσταση των βλαβών που προκάλεσε η περιοδοντίτιδα στο στόμα σας.

 

Είναι επώδυνη διαδικασία;

Όλες οι χειρουργικές τεχνικές του περιοδοντίου πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου. Τα σύγχρονα αναισθητικά και αναλγητικά καθώς οι μέθοδοι ελέγχου του προεγχειρητικού άγχους, εξασφαλίζουν την άνεση σας κατά την διάρκεια της θεραπείας αλλά και μειώνουν δραστικά τις μετεγχειρητικές ενοχλήσεις.

 

Πόσος καιρός χρειάζεται για να επανέλθω στην καθημερινότητά μου;

Γενικά μπορείτε να αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας την επόμενη κιόλας μέρα. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις οδηγίες του περιοδοντολόγου σας και να συζητήσετε μαζί του για τις λεπτομέρειες που αφορούν την διατροφή σας, τα φάρμακα που πρέπει να λαμβάνετε, πότε μπορείτε να ασκηθείτε, πότε πρέπει να επιστρέψετε για επανέλεγχο της χειρουργημένης περιοχής, καθώς και οτιδήποτε άλλο σας απασχολεί και μπορεί να εμποδίσει τις συνήθεις δραστηριότητες σας.

* Σχεδιαγράμματα από το βιβλίο του Jan Lindhe: Clinical Periodontology and Implant Dentistry. 5th ed.

Close Menu
Animated Social Media Icons by Acurax Wordpress Development Company